روانشناسی کودک

تشویق کودکان

تشویق کودکان

 

تشویق کودکان

تشویق کودکان

تشویق کودکان

برخی از روش های تشویق کودک 

پاداش و تشویق احساسی

پاداش و تشویق کلامی و رفتاری

پاداش و تشویق مادی(جایزه گرفتن برای کودکان ) 

پاداش و تشویق تفریحی

اگر به طور صحیح بتوان کودکان را تشویق کرد چه از نظر رفتاری و یا مادی می تواند تأثیر مثبت داشته باشد. اما اگر مراقب نباشید و رفتار نادرست و غلط انجام دهید ، عوارض جانبی غیر منتظره ای را برای شما و فرزندتان خواهد داشت.

استفاده از کلمات دلگرم کننده که با عث به وجود آمدن انگیره در کودکان می شود این کلمات را پدر و مادر و معلمین مدرسه یا مهد که با کودک ارتباط دارند باید بلد باشند .در صورت استفاده صحیح ، این کلمات دلگرم کننده می توانند تأثیرات مثبتی مثبت بر روی کودکان داشته باشند.

این بدان دلیل است که تقویت مثبت می تواند کودک را وادار به تکرار رفتار تحسین شده کند. چه عملکرد تحصیلی باشد ، چه موفقیت های ورزشی ، “خوب آفرین” ، “کار خوب” یا “شما خیلی باهوش هستید” کلمات تشویقی معمول برای انجام کارهای خوب هستند .اما استفاده از این کلمات تشویقی برای بچه ها همیشه انگیزه بچه ها را تحریک نمی کند.

تقویت اعتماد به نفس کودکان :

مطالعات نشان داده است كه كلمات مثبتی که برای کودکان به کار میبریم باعث افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس آن ها می شود.

افزایش انگیزه ذاتی:

کلمات تشویقی و محبت آمیز می توانند انگیزه ذاتی دانش آموزان را افزایش دهد.

انگیزه ذاتی می تواند روی میل کودک به یادگیری در مدرسه و اطراف تأثیر بگذارد. در نتیجه ، دانش آموزانی که انگیزه ذاتی بالاتری دارند پیشرفت های تحصیلی بهتری دارند.

افزایش ماندگاری تشویق والدین برای بچه ها می تواند تعامل و پشتکار بچه ها را تقویت و افزایش دهد .

چگونه با کلمات کودکمان را تشویق کنیم ؟

اگر تشویق ها آنقدر مفید است ، به این معنی است که شما باید پسر یا دخترتان را با شکوه ستایش کنید ، به همین علت آنها چنان انگیزه می گیرند که دیگر هرگز نگران نخواهید بود که آنها در مدرسه سخت کار می کنند؟

در صورت استفاده فراوان از برخی از انواع تشویق ها در واقع شما بدون اینکه بخواهید به کودکتان آسیب می زنید.

بنابراین چگونه کودکان بدون عوارض جانبی منفی را تشویق کنیم؟

نکات برای استفاده از کلمات برای تشویق کردن :

صادقانه او را تشویق کنید 

ما گاهی اوقات برای اینکه اعتماد به نفس کودکمان را تقویت کنیم شروع به تعریف کردن ببش از اندازه از کودکمان می کنیم اما نکته در این است که اگ به طور هدفمند نباشد و زیاده روی در کاری که انجام می دهیم باشد به کودکمان آسیب می زنیم 

با این حال ، اگر کلمات تشویقی صادقانه و صادقانه درک نشوند ، کودکان احساس تشویق نمی کنند

تعریف و تمجیدهای غیرصمیمانه با محبت زوری نه تنها بی تأثیر است ، بلکه می تواند مضر هم باشد.

این کلمات تشویقی وقتی کودکان در مورد رفتار خود که مغایر با ستایش است فکر می کنند ، تخفیف می یابند (“این درست نیست. من در واقع خوب نبودم.”)

چنین تشویقی می تواند به انتقاد از خود کودکان و حتی خرابکاری های عمدی برای حل چنین اختلافاتی منجر شود.

تشویق م Effثر یا بیش از حد عمومی نیز ممکن است غیر صادقانه تلقی شود زیرا هرچه تعریف و تمجید کلی تر باشد ، احتمال سازگاری آن با واقعیت های موجود کمتر است.

(“من یک فرشته نیستم. من دیشب تکالیف خود را انجام ندادم.”) ستایش نکردن خود به خودی کودکان یا ستایش فقط برای تقویت یا دستکاری رفتار ، غیر صادقانه تلقی می شود.

دقیق و توصیف کنید

به جای کلمات تشویقی گسترده ، کودکان را با استفاده از نظرات توصیفی و خاص تحسین کنید. هرچه تشویق عمومی یا عمومی کمتر باشد ، در واقع صحیح است و صمیمانه درک می شود.

اشاره به جنبه خاصی از عملکرد کودک و توصیف رفتارهایی که منجر به نتایج عالی می شوند پیام های مثبتی برای بچه ها هستند.

نظرات خاص و توصیفی نشان می دهد که شما توجه کرده اید و واقعاً برایتان مهم است. مشخص شده است که آنها در ارتقا رفتار مطلوب موثرتر هستند.

تلاش و روند بچه ها را ستایش کنید ، نه دستیابی یا توانایی آنها

یکی از دلایلی که انسان باهوش ترین حیوان روی زمین است این است که ما می خواهیم علت و معلول مسائل را یاد بگیریم و درک کنیم. نحوه نسبت دادن ما به رویدادها بر نحوه تفکر و واکنش به رویدادهای آینده تأثیر می گذارد

6. وقتی بچه ها به خاطر تلاششان در انجام یک کار تحسین می شوند ، یاد می گیرند که موفقیت را به تلاش خود نسبت دهند. از آنجا که تلاش کیفیتی است که همه ما توانایی کنترل و بهبود آن را داریم ، بنابراین این کودکان بیشتر از تلاش برای دستیابی به نتیجه به خودی خود ، بیشتر به تلاش برای تمرین یا رشد مهارت متمرکز می شوند.

این نوع تشویق تسلط به کودکان کمک می کند تا طرز تفکر رشد را اتخاذ کنند که به کودکان این امکان را می دهد که به تمرین و پیشرفت مهارت باور داشته باشند. چنین ذهنیتی یادگیری می تواند انگیزه ذاتی ، پشتکار و لذت بچه ها را افزایش دهد.

هنگام مواجهه با شکست ، این کودکان معتقدند که شکست خورده اند زیرا آنها به سادگی تلاش کافی نکرده اند.

اگر آنها سخت کوشی بیشتری انجام دهند ، شکست قابل اجتناب است. بنابراین این بچه ها انگیزه دارند که دوباره سعی کنند و در عملکرد 7 بهتر می شوند. انعطاف پذیری بیشتری دارند و هنگام خرابی خرد نمی شوند.

از سوی دیگر ، کودکان مورد ستایش توانایی ها را بیشتر از تلاش خود ، به توانایی های خود نسبت می دهند. چنین کلمات تشویقی برای کودکان از دو طریق متفاوت بر کودکان تأثیر منفی می گذارد.

اول ، داشتن نتایج خوب مرتبط با توانایی ممکن است کودکان را تحت تأثیر قرار دهد تا اهداف خود را برای دستیابی به نتیجه گرا تغییر دهند. آنها توانایی های خود را از طریق عملکرد ارزیابی می کنند. به عنوان مثال ، تمجید از یک کودک باهوش برای کسب نمرات خوب ممکن است باعث شود او بخواهد با عملکرد خوب 8 ثابت کند که هوشمند است این ممکن است باعث ایجاد انگیزه در کودکانی شود که موفق به انجام کارهای بیشتری شده اند و تلاش بیشتری می کنند.

در ظاهر ، این نوع تشویق می تواند انگیزه بچه ها را افزایش دهد. با این حال ، محققان دریافته اند که اگر این فرصت ها خطر اشتباه را ایجاد کنند و عملکرد برجسته را تضمین نکنند ، این کودکان همچنین احتمالاً فرصت های یادگیری بالقوه ارزشمند را فدا می کنند. این کودکان برای حفظ “هوشمند” بودن خود یادگیری جدید را رد می کنند.

هنگامی که این کودکان در حوزه ستایش شده با شکست روبرو می شوند ، آنها نیز سریعتر ترک می کنند. ستایش توانایی پیام ظریفی ارسال کرد که موفقیت قبلی به خاطر صفات ستایش شده بوده است. عدم موفقیت پس از آن به معنای فقدان توانایی ثابت است. کودکانی که این طرز فکر ثابت را دارند ، وقتی مشکلات سخت می شوند ، راحت تر از تلاش دست می کشند.

آنها از ناتوانی مبتنی بر موفقیت رنج می برند 9،10. کسانی که پس از تجربه شکست نمی توانند بهبود یابند تا دوباره تلاش کنند ، از مقاومت لازم برای موفقیت در زندگی برخوردار نیستند.

توانایی در مقابل تلاش تنها عنصر تعیین کننده در تأثیر تشویق نیست. عوامل دیگر شامل سن کودک هستند (آیا آنها می توانند توانایی / تلاش را تشخیص دهند؟) و زمینه تشویق (آیا آنها بعد از یک رویداد دیگر که می تواند پیامدهای دیگری داشته باشد مورد ستایش قرار می گیرند؟).

برای جلوگیری از این مشکلات احتمالی ، والدین می توانند روند را ستایش کنند که نوع دیگری از تشویق مربوط به تلاش است.

فرآیند نه تنها تلاش بلکه ویژگی های دیگری مانند استراتژی ها ، اندیشه ورزی ، تمرکز ، اصلاح خود را نیز شامل می شود. محققان دریافته اند كه كودكان نوپا كه مورد تمجید بیشتری قرار می گیرند ، هفت سال بعد از نظر علمی بهتر عمل می كنند 

دیدگاهتان را بنویسید