لجبازی در کودکان، چطور با آن برخورد کنیم؟

لجبازی در کودکان، چطور با آن برخورد کنیم؟

خلاصه: نقل قولی از یک فیلسوف ناشناس در مورد اهمیت کودکان در زندگی ما وجود دارد. این نقل قول چنین می‌گوید: “بدون بچه‌ها، خانه تمیزتر، کیف پول پرتر، اما زندگی خالی از عشق و امید است.” بچه‌ها زندگی ما را روشن‌تر می‌کنند و آینده آنها در واقع مال ما نیز است. در عصر مدرن امروزی، تربیت […]

نقل قولی از یک فیلسوف ناشناس در مورد اهمیت کودکان در زندگی ما وجود دارد. این نقل قول چنین می‌گوید: “بدون بچه‌ها، خانه تمیزتر، کیف پول پرتر، اما زندگی خالی از عشق و امید است.” بچه‌ها زندگی ما را روشن‌تر می‌کنند و آینده آنها در واقع مال ما نیز است. در عصر مدرن امروزی، تربیت و برخورد با کودکان با توجه به دسترسی به انواع اطلاعات کمی سخت است، بنابراین بچه‌ها خیلی سریع یاد می‌گیرند که به هر حرف شما پاسخ دهند و شروع به بحث کنند. این موضوع باعث بروز لجبازی در کودکان می‌شود و کنار آمدن با کودک را سخت می‌کند. در این مقاله سعی کردیم تا راه‌هایی برای مقابله با لجبازی در کودکان در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید راحت‌تر با کودک خود کنار بیایید.

1- این واقعیت را بپذیرید که کودکان به طور طبیعی لجباز هستند

لجبازی در کودکان

هیچ کس واقعاً نمی‌داند که کودکان از کجا یا از چه کسی “مهارت” لجبازی و ارزشی که برای آنها به ارمغان می‌آورد را یاد می‌گیرند و واقعیت دیگر این است، که بسیاری از ما در کودکی لجباز بودیم. وقتی کودکی به سن رشد می‌رسد، بیشتر مردم فکر می‌کنند و متوجه می‌شوند که لجبازی در کودکان نه همیشه خوب است و نه همیشه مزایای مثبتی دارد. در واقع باید گفت که، اگر به خوبی هدایت شود، می‌تواند به عزم و اراده تبدیل شود.

۲- برای صحبت با بچه‌ها وقت بگذارید

لجبازی در کودکان

کودکانی که لجباز هستند معمولا به حرف‌های بزرگترها گوش نمی‌دهند؛ به همین خاطر، نیاز است که تلاش کنید تا بتوانید واقعاً کودکان را مجبور کنید که از لجبازی دست بردارند و شروع به گوش دادن به شما کنند. ممکن است متوجه شده باشید که بچه‌ها عمدتاً زمانی لجباز می‌شوند که دوست ندارند تا چیزی را بخورند، یا چیزی را که می‌خواهند به آنها داده نمی‌شود و در واقع آنها از انجام کاری منع می‌شوند. این شامل غذا، اسباب بازی یا اجازه برای بیرون رفتن از خانه می‌شود. اگر آرزوی آنها برآورده شود، دلیلی برای لجبازی ندارند. اما برآوردن نیازهای کودکان یا تسلیم شدن در برابر خواسته‌های آنها همیشه آسان و حتی درست نیست. این شما هستید که باید تشخیص دهید که چه کاری درست است و چه کاری غلط.

بیشتر بخوانید: راه‌های آموزش آداب معاشرت به کودکان

3- کودک را وادار به فکر کنید

لجبازی در کودکان

از آنها درباره دلایل یا اینکه چرا باید درخواستشان عملی شود، بپرسید. کودکان را وادار به فکر کردن کنید تا به آنها کمک کنید آرام شوند. با کودک مانند یک بزرگسال یا همسالان خود رفتار کنید و به او فرصت دهید تا خودش یا نیازهایش را توضیح دهد. اگر کودک شما به دلایل لجبازی فکر کرد و نتوانست به خوبی آنها را عنوان کند، به مذاکره با او فکر کنید.

4- مذاکره کنید

لجبازی در کودکان

بسیاری از بزرگسالان معتقدند که نمی‌توان کودکان را وارد یک مذاکره موفق کرد. اما حقیقت این است که در واقع کودکان می‌توانند با شما مذاکره کنند. هنگامی که صدای خود را کم کنید، چهره و رفتار مهربان داشته باشید و شروع به توضیح دادن به آنها کنید، متوجه می‌شوید که کودک با شما همراه می‌شود و به سوالات شما به آرامی پاسخ می‌دهد.

5- لحن خود را آرام نگه دارید

لجبازی در کودکان

صدای خود را برای کودک لجباز بلند نکنید و هرگز از خشونت استفاده نکنید. این کار شما باعث می‌شود که آنها را تهاجمی‌تر کنید و به جای آرام کردن آنها کاری می‌کنید که خشونت را از شما یاد بگیرند و آن را با شما ادامه دهند.

6- از هشدارها استفاده کنید

لجبازی در کودکان

کودکان اگر از کسی یا چیزی بترسند ساکت و تحت کنترل خواهند بود. اگر کودک شما از مادر یا پدر یا عمو یا عمه می‌ترسد، می‌توانید از نام آنها برای تسکین موقت استفاده کنید. اما هرگز آنها را در مورد ارواح یا همسایگان نترسانید، زیرا این باعث بروز فوبیای طولانی مدت می‌شود یا باعث ایجاد سوء تفاهم بین همسایگان شما می‌شود. بچه‌ها خیلی رک هستند. تهدید کردن آن‌ها بر سر ترسناک‌ترین عمو یا عمه زیاد طول نمی‌کشد، زیرا امروزه کودکان به خوبی با آنچه واقع‌بینانه است کنار می‌آیند و به اصطلاح گول زدن آنها امکان پذیر نیست. بنابراین، همیشه به جای متوقف کردن موقت کودک خود، به دنبال راه‌حل‌های دائمی باشید.

7- به شکل کاملا عاقلانه آنها را نادیده بگیرید

لجبازی در کودکان

ترفند دیگری که باید در هنگام لجبازی در کودکان انجام دهید، این است که آنها را نادیده بگیرید یا وانمود کنید که هیچ اتفاقی نیفتاده است. سعی کنید روی کارهای خود تمرکز کنید یا به تماشای تلویزیون ادامه دهید. پس از مدتی از این کار شما، کودک از گریه یا فریاد خسته می‌شود و به طور خودکار شروع به انجام کارهای دیگر می‌کند.

بیشتر بخوانید: دلیل و چگونگی برخورد با جیغ زدن کودکان

8- توجه آنها را منحرف کنید

لجبازی در کودکان

با پیشنهاد گردش در پارک و یا رفتن به خیابان برای خرید اسباب بازی یا دیگر وسایل، توجه کودک را منحرف کنید. نود و نه درصد کودکان عاشق گشت و گذار و بیرون رفتن هستند. اگر مشغله ندارید یا امکان بیرون رفتن از خانه را دارید، کودکتان را بیرون ببرید و او را با تفریح سرگرم کنید.

9- پیشنهادهای جذاب بدهید

لجبازی در کودکان

شما ممکن است به فرزند خود پیشنهاد دهید اگر از لجبازی دست بردارند یا کار بد خود را تکرار نکند، چیزی برای او بخرید. از هدایایی ساده مانند بستنی، می‌توانید استفاده کنید و تمرکز کودک خود را به سمت هدیه و جایزه ببرید. کودک خود را درک کنید، بیشتر با او همراه شوید تا او را بهتر بشناسید.

10- ایمان داشته باشید

لجبازی در کودکان

باور داشته باشید که کودک شما به زودی لجبازی را کنار می‌گذارد، زیرا مادر و پدر بسیار مسئولیت پذیر، موفق و فوق‌العاده او نیز در دوران کودکی لجباز بوده و در حال حاضر اثری از آن لجبازی نمانده است.

بیشتر بخوانید: راه‌های پرورش مهارت تصمیم گیری در کودکان

تضمین
بهترین قیمت
ارسال
به سراسر کشور
ضمانت
اصل بودن کالا
پرداخت
در محل
موجود شد به من اطلاع بده به محض موجود شدن این کالا ما اولین نفر به شما خبر خواهیم داد لطفا شماره خود را در زیر وارد نمایید.
پیامک به نگران نباشید ما شماره تماس شما را با هیچکس به اشتراک نخواهیم گذاشت.
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0